Skip to content

Politie nieuws Amsterdam


 • Thu, 08 Nov 2012 14:53:01 +0000: Straatrovers proberen agent in burger te beroven - Politie Amsterdam-Amstelland Laatste Nieuwsberichten

  Drie jongens die een poging deden een telefoon te roven, werden aangehouden toen het ‘slachtoffer’ zich legitimeerde als politieagent.

  De agent was op 7 november rond half negen 's avonds in burger aan het surveilleren in de omgeving van station Holendrecht. De agent zat op zijn fiets en hield zijn telefoon in zijn hand. Toen er verschillende personen het station uitliepen, viel het hem op dat drie jongemannen zijn richting op keken. Zij deden vervolgens hun capuchon op en liepen de kant op van de diender. Hij vertrouwde de zaak niet, stopte zijn mobiele telefoon in zijn broekzak en informeerde onopvallend via de portofoon zijn collega die in de buurt surveilleerde.

  De drie mannen liepen op de diender af en vroegen of ze even mochten bellen met zijn telefoon, omdat ze zelf geen mobieltje bij zich zouden hebben. De weigerde dit. De mannen drongen aan, begonnen te schreeuwen en gingen steeds dichter bij hun slachtoffer staan, ondertussen wilde armgebaren makend. De agent voelde zich bedreigd, zette zijn fiets tussen zichzelf en de mannen in en drukte onopgemerkt op zijn portofoon zodat zijn collega’s konden meeluisteren.

  Op dat moment arriveerde de al eerder gewaarschuwde collega. Na oogcontact met hem legitimeerde de bedreigde agent zich, waarop de mannen schrokken en een paar passen achteruit deden. De zojuist gearriveerde politieman stond inmiddels vlak achter hen en legitimeerde zich op dat moment ook. Samen hielden ze de drie mannen (twee van 16 en één van 17 jaar oud) aan voor poging tot diefstal met geweld.

  Toen de jongens gefouilleerd werden, werden drie smartphones aangetroffen. De jongens moeten zich morgen verantwoorden voor de rechter commissaris.

 • Wed, 07 Nov 2012 09:45:07 +0000: Videobeelden overval juwelier Nieuw-West - Politie Amsterdam-Amstelland Laatste Nieuwsberichten
  Twee mannen hebben donderdagavond 1 november rond kwart over zeven juwelier Nusselein aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam Nieuw-West overvallen. Bewakingsbeelden in de juwelier hebben de overval vastgelegd. Deze beelden zijn geplaatst op de www.depolitiezoekt.nl en zijn vanavond te zien in het programma Bureau 020 (AT5).

  Op de beelden is te zien hoe twee gemaskerde mannen in regenkleding de juwelier binnenstormen. Zij bedreigen het aanwezige personeel en een klant met vuurwapens en dwingen hen om op de grond te gaan liggen. De overvallers slaan de vitrines kapot en nemen grote hoeveelheden sieraden mee in een zwarte tas. Daarna vlucht het duo op een donkerkleurige scooter via de Burgemeester de Vlugtlaan in de richting Bos en Lommer. Toegesnelde agenten zetten de achtervolging in. Bij die achtervolging is ook geschoten ter aanhouding. Helaas weten de overvallers te ontkomen. 

  De politie is op zoek naar de daders en heeft de volgende vragen aan de kijkers en/of getuigen van deze brute overval:
  • Wie herkent de daders op de beelden?
  • Wie heeft voor, ten tijde of na de overval iets gezien van het vooral, de daders of de scooter waarop de twee zijn gevlucht?
  • De overvallers waren volledig bedekt gekleed. Zij moeten zich voorafgaand aan de overval hebben omgekleed. Wie heeft dit of andere opvallende dingen gezien?
  • De daders zijn op een donkerkleurige scooter weggereden richting Bos en Lommer. Wie heeft hen gezien? Wie weet meer over de vluchtroute van de verdachten?
  • Bij de overval zijn veel sieraden weggenomen. We gaan er van uit dat de daders deze sieraden zullen proberen te verkopen. Mochten er sieraden zijn aangeboden waarvan u het idee hebt dat die mogelijk afkomstig zijn van deze overval of mocht dat nog gebeuren, meld dit dan bij de politie.

  Bekijk de beelden van de overval op www.depolitiezoekt.nl.

 • Wed, 07 Nov 2012 09:43:02 +0000: Buitenfunctiestelling - Politie Amsterdam-Amstelland Laatste Nieuwsberichten
  De korpsleiding van de politie Amsterdam-Amstelland heeft een 26-jarige medewerker Dienst Executieve Ondersteuning buiten functie gesteld die verdacht wordt van fraude.
 • Wed, 07 Nov 2012 06:59:36 +0000: Vier aanhoudingen na overval op supermarkt - Politie Amsterdam-Amstelland Laatste Nieuwsberichten
  Na een overval op een supermarkt werden gistermiddag 5 november vier verdachten aangehouden. Twee getuigen tipten de politie toen zij mannen zagen die zich verdacht gedroegen. 

  De getuigen noteerden het kenteken van de auto van de twee verdachte mannen en gaf hun signalement door aan de politie. Op basis van het kenteken van de auto en het bijbehorende woonadres stelde de politie een onderzoek in. Ter plekke hielden agenten een man (25) aan die verklaarde dat hij de betreffende auto vaak gebruikte. Even later werden twee mannen (19 en 20) aangehouden die de woning wilden betreden. In de scooter waarop deze mannen arriveerden, werd een balletjespistool gevonden. Bij de woning werd een vierde man (23) aangehouden.

  Gisterochtend werd een supermarkt aan het August Allebéplein in Amsterdam Nieuw-West overvallen. De overvallers bedreigden medewerkers met een vuurwapen en bonden hen vast. De overvallers gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag.
 • Tue, 06 Nov 2012 12:27:58 +0000: Vermist: Hans Nolte (61) - Politie Amsterdam-Amstelland Laatste Nieuwsberichten

  Sinds zaterdag 3 november wordt de 61-jarige Hans Nolte uit Diemen vermist. Nolte is zaterdag voor het laatst gezien door zijn buren. Het is bekend dat hij zaterdag aan het begin van de middag nog boodschappen heeft gedaan bij de Jumbo in Diemen-Zuid. Daarna is niets meer van hem vernomen.

  Maandag 5 november verscheen Nolte niet op zijn werk. Hij is zaterdag waarschijnlijk vertrokken met zijn auto, een donkerblauwe Citroën Xsara Picasso met kenteken 46-NT-VJ. Nolte is 1.82 m. lang, mager, heeft een korte grijze baard, bruin haar en blauwgrijze ogen. Hij droeg vermoedelijk een lichtgekleurde jas.

  Hans is in goede gezondheid en zowel de politie als zijn vrouw en zoon tasten vooralsnog in het duister over waar hij is gebleven of wat er is gebeurd. Gevreesd wordt dat hij is gaan wandelen en daarbij een ongeluk heeft gehad. Nolte wandelt vaak in de buurt van Diemen, Weesp, Twiske of het Naardermeer.

  Mensen die Nolte of zijn auto hebben gezien op zaterdag 3 november of daarna, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.