Skip to content

Politie nieuws Brabant Noord


 • Thu, 08 Nov 2012 12:25:02 +0000: Politie arresteert twee verdachten voor inbraak jongerencentrum - Nieuwsberichten
  Veghel • De politie heeft twee verdachten aangehouden voor een inbraak in een jongerencentrum aan de Burgemeester de Kuyperlaan.

  Die inbraak vond plaats in de nacht van 15 op 16 mei. Er werden daarbij onder meer voedingsmiddelen weggehaald. Na onderzoek kwam de politie uit bij de twee verdachten. Het gaat om mannen uit Veghel van 18 en 19 jaar. De jongste werd aangehouden op 23 oktober, de ander werd vandaag (donderdag 8 november) opgepakt. Dat gebeurde in het politiebureau in Veghel, waar beide verdachten zich op verzoek van de politie zelf hadden gemeld. Ze zijn na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

 • Thu, 08 Nov 2012 10:49:13 +0000: Vrouw aangehouden voor bekrassen auto's - Nieuwsberichten
  Berghem • Een 45-jarige vrouw uit Berghem is woensdag rond 20.50 uur aangehouden in haar woning. Zij wordt er van verdacht auto's die geparkeerd stonden in parkeervakken aan de Kerkstraat te hebben bekrast.

  Getuigen belden met de politie toen zij zagen dat de vrouw met een sleutel in haar hand langs geparkeerde auto's liep en deze beschadigde. In het verleden zijn op dezelfde plek al vaker auto's beschadigd. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

 • Thu, 08 Nov 2012 09:48:28 +0000: Burgers actief ingezet bij wijkcontroles in Helvoirt - Nieuwsberichten
  Helvoirt • De aanpak van woninginbraken is al vele jaren een van de speerpunten van de regiopolitie Brabant-Noord.

  In de opsporing wordt alles uit de kast getrokken om woninginbrekers achter de tralies te krijgen. Daarbij proberen we de burgers zoveel mogelijk te informeren en bewust te maken van hun eigen, zeer belangrijke rol als het gaat om het voorkomen van woninginbraken. Enkele jaren geleden zijn we gestart met wijkcontroles, waarbij al het in- en uitgaande verkeer van die wijk werd gecontroleerd. Al snel gingen gemeentelijke preventiemedewerkers en burgervrijwilligers ons daarbij helpen. Met name die actieve wijkbewoners spelen een grote rol bij het wijzen hun buurtgenoten op die eigen verantwoordelijkheid.

  Burger mee op wijksurveillance

  De politie zet geselecteerde burgervrijwilligers in bij surveillances in wijken, waar het inbraakcijfer hoog is of dat dreigt te worden. Onder supervisie van enkele politiemensen surveilleren zij te voet, op de fiets of misschien zittend op een bankje, zowel opvallend als onopvallend in een wijk. Hun primaire taak is het signaleren van inbraakgevoelige situaties bij woningen en herkennen van verdachte situaties. Zij weten welke auto niet in de straat thuishoort of wie er misschien op vakantie is. De burgersurveillanten staan in directe verbinding met politiemensen in de buurt.

  Districtelijke controle

  In het teken van het Donkere Dagen Offensief werd op woensdag 7 november 2012 door team Boxtel van de politieregio Brabant-NoordinHelvoirteen wijkcontrole gehouden. Het project Samen Tegen Inbrekers met burgerparticipatie richt zich op het verstoren en tegenhouden van woninginbraken en -inbrekers. De politie gaat er vanuit dat wanneer de meldingsbereidheid wordt verhoogd, ook de heterdaadkracht zal toenemen. Middels burgerparticipatie wordt kennis die de politie heeft, doorgegeven aan de burger zodat die zijn kennis op zijn beurt weer binnen zijn leefomgeving kan verspreiden.

  Controles Helvoirt 

  Door samenwerking van de burgers met de politie werd op de Torenstraat in Helvoirt een controle gehouden van 19:30 uur tot 21:00 uur. Daarbij werden 118 auto's gecontroleerd en evenveel folders met preventietips uitgedeeld. Tijdens een controle van 22:00 uur tot 23:00 uur werden in heel Helvoirt inbraakgevoelige situaties gecontroleerd zoals poorten, deuren en ramen van woningen en auto's die open stonden. Daarbij werden 40 inbraakgevoelige situaties aangetroffen. De bewoners werden op de hoogte gesteld door middel van zogenoemde "voetstappen" waarop werd aangegeven wat er werd aangetroffen.

  Oproep aan inwoners

  De politie doet ook een oproep aan alle inwoners om mee te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde auto’s of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 112.

  Daarnaast kunnen burgers preventieve maatregelen nemen zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als zij weggaan. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nlof volg ons op Twitter: www.twitter.com/Tegeninbrekers.

 • Wed, 07 Nov 2012 14:35:08 +0000: Mannen aangehouden bij gestolen auto - Nieuwsberichten
  Sint-Oedenrode, Geldrop • De politie heeft woensdagmiddag rond 12.00 uur op de Pastoor Teurlingsstraat twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ze worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een woninginbraak en de diefstal van een auto in Geldrop.

  Daar werd dinsdagochtend op de Goorstraat ingebroken in een woning en vervolgens een auto meegenomen. Kort voor de aanhouding van de mannen (41 en 23 jaar) kreeg de politie een melding dat een verdacht voertuig door de wijk zou rijden. Uit kentekengegevens bleek dat het moest gaan om het gestolen voertuig uit Geldrop. Agenten gingen ter plaatse en troffen de betreffende auto geparkeerd aan met daarachter een ander voertuig met daarin twee mannen. Eén van de mannen was in het bezit van de autosleutel van het weggenomen voertuig. Beiden mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

 • Wed, 07 Nov 2012 13:16:45 +0000: Politie houdt man aan na mishandeling vader - Nieuwsberichten
  's-Hertogenbosch • De politie heeft gisteren in 's-Hertogenbosch een man van 33 uit Haarsteeg aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vader.

   

  De vader zou kort daarvoor in zijn woning door de zoon bij een conflict tegen zijn nek en gezicht geslagen zijn. De man viel als gevolg hiervan op de grond, waarna de zoon ervandoor ging. Gewaarschuwde agenten konden de verdachte in de buurt op straat aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.