Skip to content

Politie nieuws Drenthe


 • Thu, 08 Nov 2012 12:38:41 +0000: Aangetroffen levenloze lichaam betreft vermiste Berend Smit - Nieuwsberichten
  Dwingeloo •

  De politie bevestigt dat het in een bosperceel aangetroffen levenloze lichaam de vermiste Berend Smit uit Dwingeloo is. Uit sectie door het Forensisch Laboratorium moet blijken hoe het slachtoffer om het leven is gekomen. De politie is een Team Grootschalig Onderzoek gestart en werkt met 20 personen aan de zaak. 
 • Thu, 08 Nov 2012 10:31:21 +0000: Tweeling ontvoerd - Nieuwsberichten
  Assen • DE politie stelt een onderzoek in naar de vermissing van de 4-jarige tweeling Raven en Chevron Weggemans uit Assen.

  De twee meisjes worden sinds11 september 2012 vermist nadat zij samen met de moeder naar een onbekende bestemming zijn vertrokken. De moeder heeft de tweeling in strijd met een beslissing van de rechter naar een onbekend adres meegenomen. De politie wil graag in contact komen met mensen die weten waar de kinderen verblijven. Zij kunnen de bellen met de Korps landelijke politiediensten tiplijn via telefoonnummer 0800-6070. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

 • Wed, 07 Nov 2012 19:25:10 +0000: Stoffelijk overschot in het Dwingelderveld gevonden - Nieuwsberichten
  Dwingegloo • De politie heeft woensdagmiddag in het bos aan de Spieregerweg (N855) het levenloze lichaam van een onbekend persoon aangetroffen. Het lichaam werd bij een zoektocht door leden van de Mobiele Eenheid van de politie ontdekt.

  Zoektocht

  De Mobiele Eenheid (ME) startte vanochtend een zoektocht in de bossen van het Dwingelderveld. Dit deed zij naar aanleiding van de verdwijning van de 55-jarigeBerend Smit uit Dwingeloo.Berend Smit wordt sinds zondagmiddag 4 november vermist. De familie en de politie maken zich ernstig zorgen over de vermissing van de man. De politie vroeg voor zijn vermissing aandacht in de media. 

   

  Vondst stoffelijk overschot

  Omstreeks 12.00 uur troffen politiemensen een stoffelijk overschot in een bosperceel aan. Omdat de politie niet uitsluit dat de gevonden persoon door een misdrijf om het leven is gekomen startte de recherche direct een groot onderzoek. De politie zette het gebied van de vindplaats af. Forensische rechercheurs zijn met een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de vindplaats van het stoffelijk overschot begonnen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak van het slachtoffer. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet kunnen vast kunnen stellen.

 • Wed, 07 Nov 2012 10:18:27 +0000: Mobiele Eenheid zoekt naar Berend Smit - Nieuwsberichten
  Spier / Dwingelo • De zoektocht naar de 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo is ook woensdagochtend in volle gang. De Mobiele Eenheid (ME) van Noord-Nederland zoekt op dit moment in het gebied van Dwingelderveld.

  Plaats zoektocht

  De zoektocht van de ME is zichtbaar op de volgende plek: vanaf het wegrestaurant Van der Valk aan de A28 bij Spier kan men de N855 (Spieregerweg) oprijden. Na 4 kilometer bevindt zich aan de linkerkant van de weg een parkeerplaats bij het Dwingelderveld. Vanaf deze plek is de ME haar zoektocht begonnen.

   

  Diverse tips

  Berend Smit wordt sindszondagmiddag 4 novembervermist. De familie en de politie maken zich ernstig zorgen over de vermissing van de man. Er zijn inmiddels diverse tips bij de politie binnen gekomen, maar die hebben nog niet geleid tot de vindplaats van Berend.

   

  Geen aanwijzingen voor misdrijf

  De politie heeft nog geen aanwijzingen voor een misdrijf. Aan de andere kant kan de politie een misdrijf niet uitsluiten.

 • Tue, 06 Nov 2012 17:30:03 +0000: Politie rolt 24 hennepkwekerijen in Noord-Nederland op - Nieuwsberichten
  Provincies Drenthe, Fryslan en Groningen • In verschillende plaatsen in de drie noordelijke provincies heeft de politie op dinsdag 6 november onderzoeken ingesteld naar hennepkwekerijen. Er werden in totaal 24 hennepkwekerijen ontmanteld en drie verdachten aangehouden. Dat gebeurde in het kader van de Landelijke Hennepdag. In heel Nederland vonden acties plaats tegen hennepteelt.


  Groningen
  In de Provincie Groningen werden in totaal 14 hennepkwekerijen opgerold: 5x in Groningen, 2x in Delfzijl, 2x in Stadskanaal en 1x in Uithuizen, Appingedam en Oude Pekela. Aan de Zuiderweg in Noordbroek werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen met 1600 planten. In Musselkanaal werd in een woning ook een kwekerij ontmanteld. Hier werden 15 zogeheten moederplanten en 215 hennepstekjes gevonden. Moederplanten worden gebruikt om hennepstekjes mee te kweken. Deze worden weer verkocht aan criminelen die een hennepkwekerij willen beginnen. In de provincie werden in totaal 3560 moederplanten en 2135 hennepstekken in beslag genomen.

  Drenthe
  In een woning aan de Brinkweg in Peize werd een kwekerij met 499 hennepplanten aangetroffen. Alle planten met toebehoren werden vernietigd. De politie trof in een woning aan de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen 2 kilo hennep en 125 gram amfetemine aan. Alle verdovende middelen werden in beslag genomen. De bewoner, een 33-jarige man, werd aangehouden en gehoord over het drugsbezit. Naast Peize en Hoogeveen (2x) werden ook kwekerijen in Zuidlaren en Emmer-Compascuum ontmanteld.


  Fryslan
  In de Gerben van Tuinstraat in Sint Jacobiparochi trof de politie een hennepkwekerij met 264 planten aan. De planten en de kweekapparatuur werden vernietigd. In een woning aan de Jan Rudolf Thorbeckestraat in Harlingen gebeurde het zelfde. Hier werden 146 hennepplanten met toebehoren opgerold. In de provincie Fryslan werden verder in de plaatsen Warten, Appelscha, Hempens en Sint Annaparochi kwekerijen opgerold.

   

  Plukken
  De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om hen te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.Het afpakken van crimineel geld draagt zodoende bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij. Verdachten van georganiseerde hennepteelt kunnen hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeld exclusieve sieraden of dure auto’s, die zijn betaald met oneerlijk verkregen vermogen. De politie zal per zaak bekijken op welke manier crimineel vermogen het meest efficiënt kan worden afgepakt. Dat kan onder meer door de rechter hennepgeld verbeurd te laten verklaren of door een ontnemingszaak te starten. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe het criminele geld wordt afgepakt, als het maar wordt afgepakt.