Skip to content

Politie nieuws Flevoland


 • Wed, 07 Nov 2012 13:29:00 +0000: Snorfietser rijdt te hard, rijbewijs ingevorderd - Nieuwsberichten
  Tollebeek • Snorfietser rijdt 38 km/h te hard over de Urkerweg.


   

  Een 43-jarige snorfietsbestuurder uit Emmeloord reed dinsdag 6 november rond 13.55 uur met een snelheid van 63 km/h over de Urkerweg. Een snorfiets mag echter niet harder rijden dan 25 km/h. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

 • Wed, 07 Nov 2012 13:26:00 +0000: Voetganger wordt geraakt door auto - Nieuwsberichten
  Dronten • Door weinig licht zag autobestuurder man niet oversteken.


   

  Dinsdag 6 november reed een 26-jarige autobestuurder uit Hasselt rond 17.40 uur over de Oeverloper. Een 89-jarige man uit Dronten wilde net oversteken. Doordat de straatverlichting niet werkte zag de autobestuurder de man uit Dronten te laat en raakt hem met de linkerspiegel. De man uit Dronten kwam hierdoor ten val. Met letsel aan zijn enkel, ribben en hoofd werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

 • Wed, 07 Nov 2012 13:25:00 +0000: Bestelbusje rijdt tegen vangrail - Nieuwsberichten
  Emmeloord • Om nog onbekende oorzaak rijdt bestelbus in afwateringsgleuf om tegen de vangrail tot stilstand te komen.


  Een 24-jarige bestuurder uit Nieuwegein reed dinsdag 6 november rond 07.20 uur over de A6. Om nog onbekende oorzaak kwam het voertuig in de afwateringsgleuf terecht, wist de bestuurder hier uit te komen om tot stilstand te komen tegen de vangrail aan de andere kant van de weg. Met letsel aan zijn schouder werd de man overgebracht naar het ziekenhuis.

 • Wed, 07 Nov 2012 09:47:57 +0000: Kom je zelf of moeten we je komen halen? - Nieuwsberichten
  Almere/Hilversum • Op dinsdag 4 december 2012 viert de politie in Gooi en Vechtstreek en Flevoland pakjesavond. Op die dag wordt alles uit de kast getrokken om veroordeelden op te sluiten en af te rekenen met notoire boeteweigeraars. Met meer dan 15 inzetbare eenheden worden letterlijk alle openstaande zaken op één avond afgehandeld.


  Vanaf 1 januari 2013 gaan de politieregio’s Gooi en Vechtstreek en Flevoland op in de nieuwe regionale eenheid Midden Nederland.
  Voor die tijd wil de politie nog eens schoon schip maken. Daarom wordt de inningsactie grondig voorbereid. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of mensen nog wel wonen waar ze staan ingeschreven.
  In de omgeving worden cellen vrijgehouden voor deze actie. Ook komt de Dienst Vervoer en Ondersteuning van de Dienst Justitiële Inrichtingen met meerdere cellenbussen ondersteunen. Op diverse plaatsen in de regio worden middels een kentekenscanner autobezitters gecontroleerd op openstaande straffen en boetes. Projectleider Leo Harskamp: “Het kost erg veel belastinggeld om al deze mensen keer op keer te bezoeken. Uiteraard hebben wij de politiemensen het liefst op straat voor hun eigenlijke werk en niet om steeds bij mensen aan te bellen. De dag voor Sinterklaas is er geen ontkomen aan. Mensen met een vonnis van de rechter moeten de cel in en ook  mensen die hun boete niet betalen, worden opgesloten totdat zij hebben betaald.” In een reactie heeft Sint Nicolaas inmiddels laten weten dat hij of zijn Pieten, geen celbezoek zullen afleggen. “Als men het Sinterklaasfeest niet wil missen, moeten mensen die een boete open hebben staan, deze toch echt eerst betalen”, aldus de Sint. Alle mensen die nog een zaak hebben openstaan, kunnen deze afhandelen op het politiebureau. Ook als mensen twijfelen of zij een schone lei hebben, kunnen zij zich nu al tijdens openingsuren melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau. De bureaus zijn te vinden via www.politie.nl
 • Tue, 06 Nov 2012 15:40:00 +0000: Landelijke actiedag aanpak georganiseerde hennepteelt; resultaten Midden Nederland - Nieuwsberichten
  Almere • In Flevoland werden in totaal 1074 hennepplanten in beslag genomen.

   

  Vandaag, dinsdag 6 november, hebben in het hele land acties plaatsgevonden tegen de georganiseerde hennepteelt. In de regio Midden Nederland werden twaalf woningen en twee bedrijfspanden gecontroleerd. In tien woningen en het bedrijfspand werd (gedroogde) hennep aangetroffen. Er werden twee personen aangehouden, in totaal werden in Flevoland 1074 planten in beslag genomen, in Gooi en Vechtstreek 4,75 gedroogde hennep en in Utrecht 1499 planten. Alle kwekerijen werden ontmanteld.

  Flevoland
  Op de Elzenstraat in Almere werd op een zolder van een woning zo’n 400 planten aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Monitorweg in Almere werden in totaal 224 hennepplanten aangetroffen. Op de Kimwierde in Almere werd een gedroogde hennepoogst aangetroffen. In een woning aan de Blekerstraat bleken 450 hennepplanten aanwezig.

  Gooi en Vechtstreek
  In Huizen werd in een bedrijfspand aan de Kabelweg ongeveer 5 kilo gedroogde hennep aangetroffen met een straatwaarde van € 15580.

  Utrecht
  Op de Tigrisdreef in Utrecht werd geen hennep aangetroffen. Wel bleek er een man te verblijven die illegaal in Nederland is. Hij werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Op de Esdoornstraat in Utrecht werden in drie ruimtes in een woning hennepplanten aangetroffen met in totaal 284 planten. Op de Utrechtse Heuvelrug in Vleuten werd in een woning een werkende kwekerij aangetroffen met 183 planten.

  In Zeist werd op de Oude Arnhemseweg in een woning in drie ruimtes 400 planten aangetroffen. Op de Noorderkroon in Bilthoven werden in een woning 389 planten aangetroffen. In beide woningen was te zien dat er een eerdere hennepoogst had plaatsgevonden.

  Op de Oosterstraat in Baarn werd een 26-jarige man aangehouden. In zijn woning bleken 81 hennepplanten aanwezig en waren er vermoedelijk twee eerdere oogsten geweest. In Bunschoten-Spakenburg werd op de Da Costastraat geen hennep aangetroffen. Wel werd er illegaal stroom afgetapt.

  In een woning aan de Ringweg Randebroek in Amersfoort werd een geoogste kwekerij aangetroffen. In totaal hadden er 69 hennepplanten gestaan. Op de Molenvlietbrink in Woerden werden in een woning 162 planten in beslag genomen. Er bleek een eerdere hennepoogst te zijn geweest. Een 26-jarige man uit Woerden werd aangehouden.

  Gevaarzetting en samenwerking
  In alle panden was sprake van diefstal van stroom. Dit zorgt voor een gevaarzetting omdat de stroom vaak onprofessioneel was aangelegd. Hierdoor ontstaat er gevaar voor brand of elektrocutie.

  De actie heeft plaatsgevonden in samenwerking met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en gemeenten. De resultaten van deze dag worden gedeeld met andere partners als uitkeringsinstanties, gemeenten en woningcorporaties. Deze partners kunnen maatregelen nemen tegen de henneptelers. (bijvoorbeeld het stopzetten van een uitkering, het uitzetten uit de woning of een naheffing vorderen).