Skip to content

Politie nieuws Friesland


 • Thu, 08 Nov 2012 09:42:15 +0000: Politie houdt verdachten aan voor woningoverval - Nieuwsberichten
  Wolvega • De politie heeft in het onderzoek naar de woningoverval op een 72-jarige bejaarde inwoner van Wolvega, die maandagavond plaatsvond, nog drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een vrouw en twee mannen.

  Maandagavond op de autosnelweg A32 bij Terband werd direct na de overval een 21-jarige vrouw uit Zevenhuizen aangehouden. Zij reed in de auto van het slachtoffer. De auto werd voor sporenonderzoek in beslag genomen.  Dinsdagavond werd een 41-jarige vrouw uit Opende aangehouden voor betrokkenheid bij de overval. Woensdagavond volgde de aanhouding van een 28-jarige inwoner van Beilen en een 46-jarige man zonder vaste woonplaats. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Alle drie verdachten zijn ingesloten in een cel.

   

  Alleen

  Het 72-jarige slachtoffer bevond zich alleen in zijn woning toen hij door twee personen werd overvallen. Hij werd tijdens de overval geslagen en gekneveld. De overvallers namen vervolgens een aanzienlijk geldbedrag, sieraden en de betreffende auto weg. De gewonde bewoner sloeg vervolgens op straat met de telefoon van een voorbijganger alarm.

   

  Ernstig letsel

  Direct werd een Burgernetactie opgestart. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en is door de overval erg aangeslagen. Wat de rol van de drie aangehouden verdachten tijdens de overval is geweest, moet het onderzoek de komende tijd uitwijzen. Het onderzoek is nog in volle gang.

 • Wed, 07 Nov 2012 10:01:52 +0000: Onder invloed van alcohol slingerend over de weg - Nieuwsberichten
  Donkerbroek • De politie heeft een 33-jarige inwoner van Donkerbroek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

  Agenten zagen de verdachte in zijn auto (erg) langzaam en slingerend over de weg over de N381 rijden. Toen de agenten naar zijn rijbewijs vroegen, bleek deze zijn geldigheid te hebben verloren. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder, die eerder met alcohol op achter het stuur werd aangehouden, werd proces-verbaal opgemaakt. 

 • Wed, 07 Nov 2012 09:59:13 +0000: Twee gewonden na aanrijding op de A7 - Nieuwsberichten
  Oudehaske • De politie heeft dinsdagavond rond 17.00 uur op de A7 een aanrijding afgehandeld waarbij vijf auto’s waren betrokken.

  Twee bestuurders (leeftijd en woonplaats onbekend) raakten zodanig gewond dat zij voor medisch onderzoek per ambulance werden overgebracht naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen. Een bestuurder kon ter plaatse aan een hoofdwond worden behandeld. De oorzaak van de aanrijding moet worden gezocht in een combinatie van te hoge snelheid en te weinig onderlinge afstand. Het verkeer ondervond hinder maar kon over een rijstrook doorrijden.

 • Wed, 07 Nov 2012 09:57:37 +0000: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed van drugs - Nieuwsberichten
  Leeuwarden • De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en voor gevaarlijk rijgedrag.

  Een getuige zag de man met zijn auto in de Monnikemuurstraat tegen een plantenbak en stenenpaal rijden en waarschuwde direct de politie via 1-1-2. De agenten troffen de man bij zijn beschadigd voertuig aan. Toen zij hem aanspraken, bleek hij onder invloed van vermoedelijk drugs te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bloedproef moest ondergaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

 • Mon, 05 Nov 2012 08:02:59 +0000: AED gestolen - Nieuwsberichten
  Sneek • De politie onderzoekt de diefstal van een automatische externe defibrillator (AED) uit een kastje aan de muur van een wijkgebouw aan de Harmen Sytstrastraat.


  De diefstal werd vorige week donderdagochtend ontdekt. Vier maand terug werd ook al de AED van de wijkvereniging gestolen. Namens de vereniging deed een 51-jarige inwoonster van Sneek aangifte.