Skip to content

Politie nieuws Gelderland


 • Thu, 08 Nov 2012 16:35:10 +0000: Alert op woninginbraak - Nieuwsberichten
  Culemborg • Woensdagavond rond 20.25 uur maakte een getuige melding van een mogelijke woninginbraak op de Molenwal. Politieagenten gingen er meteen heen en gingen in de omgeving naar de verdachte op zoek. Even later troffen zij met hulp van omwonenden in een tuin een man die voldeed aan het opgegeven signalement.

  De aangehouden verdachte, een 31-jarige inwoner van Grave, bleek onder meer een hoeveelheid speed en inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Alle aangetroffen goederen zijn voor het onderzoek in beslag genomen. De politie heeft in de omgeving gekeken naar verbrekingen of inbraaksporen; deze werden niet aangetroffen. Van de getuige is een verklaring opgenomen.
  (08)

 • Thu, 08 Nov 2012 14:56:12 +0000: Explosie elektriciteitscentrale - Nieuwsberichten
  Nijmegen • Donderdagochtend even na 07.00 uur vond er een explosie plaats in de elektriceitscentrale van Electrabel in Nijmegen. De schade is aanzienlijk. Niemand raakte gewond. De stroomvoorziening werd vrijwel meteen via andere centrales overgenomen.


  In eerste instantie zou er sprake zijn van diverse vermisten/gewonden. Dit kon al vrij snel worden uitgesloten. De mensen die aanwezig waren zaten in een controleruimte en zijn geen enkel moment in gevaar geweest. Diverse hulpdiensten zijn met groot materieel ter plaatse gegaan. Al snel werd duidelijk dat er geen sprake was van brand en dat het geluid, afkomstig van de ketelruimte, van tijdelijke aard was. Dit werd veroorzaakt door ontsnappend stoom.

   

  Vrij snel na de explosie werd via de calamiteitenzender Omroep Gelderland bericht dat voor alle zekerheid ramen en deuren gesloten moesten blijven. Metingen van brandweer en een specialistisch bedrijf hebben vastgesteld dat de vrijkomende stoffen geen gevaar opleverden voor de volksgezondheid. De grijze vlokjes betreft steenwol en levert geen gevaar op. Het verkeer werd voor enige tijd omgeleid. 

   

  Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest van de explosie. Dit kan nog wel enkele dagen in beslag nemen.

 • Thu, 08 Nov 2012 14:53:30 +0000: Verdachten woninginbraak raken te water - Nieuwsberichten
  Niftrik • Woensdagnacht rond 03.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die een verdachte situatie had waargenomen. Op de Dorpsstraat zouden twee personen een scooter hebben neergezet en vervolgens te voet de wijk zijn ingegaan. De politiemeldkamer stuurde meerdere eenheden die kant op.

  Toen de mannen er juist weer met de scooter vandoor wilden, kwam al politie ter plaatse. De onopvallende politieauto was in de omgeving bezig met surveillance als actie tegen woninginbraken. De scooter reed met hoge snelheid en gedoofde lichten weg en de politie ging meteen tot achtervolging over. Met het oog op de veiligheid en door de locatie ter plekke besloten de agenten even later om de achtervolging staken. Kort daarop reed de scooter tegen een brugleuning en kwamen de twee mannen vervolgens in het water terecht.

  De twee verdachten, een 27-jarige en 41-jarige inwoner van Nijmegen, raakten gewond en zijn met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

  Andere politieagenten zijn in de omgeving gaan zoeken en troffen bij een woning aan de Schutterlaan braakschade; de woning bleek doorzocht. De agenten wekten de bewoners en werd duidelijk dat er enkele goederen waren weggenomen. De politie heeft een aangifte en getuigenverklaring opgenomen. De zaak wordt verder onderzocht.
  (08)

 • Thu, 08 Nov 2012 14:11:22 +0000: In bezit van illegaal vuurwerk - Nieuwsberichten
  Malden • Bij een controle hebben politieagenten in de nacht van woensdag op donderdag een 34-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk.

  Agenten zagen op de Rijksweg een auto rijden en besloten deze te controleren. In de auto vonden ze een doos met daarin illegaal vuurwerk, waaronder 240 nitraten en 30 reapers (zogenaamde vlinders).  De Nijmegenaar werd aangehouden. Het vuurwerk is inbeslaggenomen.

  (10)

 • Thu, 08 Nov 2012 13:20:47 +0000: Insluiper gepakt - Nieuwsberichten
  Beneden-Leeuwen • Zaterdagochtend 3 november vond er een insluiping plaats in een verzorgingshuis. Woensdagmiddag kon daarvoor een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal.

  De 41-jarige wist rond 09.30 uur het verzorgingshuis binnen te komen en zo uit de kamer van een bewoner een portemonnee te stelen. Onderzoek leidde naar de 41-jarige verdachte. De politie hield hem woensdagmiddag aan. Tijdens het verhoor bekende de man zijn daad. Hij zit nog vast en wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

  (10)