Skip to content

Politie Nieuws midden en west brabant


 • Thu, 08 Nov 2012 14:34:45 +0000: Illegaal vuurwerk aangetroffen in woning - Actuele berichten Midden en West Brabant
  Oudenbosch • De politie heeft vanmorgen, woensdag 8 november 2012, in een woning een partij illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om circa 6½ kilo zwaar vuurwerk zoals Cobra's mortierbommen, vlinders, lawinepijlen en nitraatklappers. De politie arresteerde in de woning een 18-jarige jongeman. Hij trok de aandacht van de Taskforce Opsporing Vuurwerk Bommenmakers omdat hij een filmpje van het afsteken van zwaar vuurwerk op You Tube had geplaatst.


  Hij vertelde dat hij het aangetroffen illegale vuurwerk net na de zomer op een parkeerplaats van een Belg voor 270 euro had gekocht. Hij weet dat het bezit strafbaar is maar vindt het leuk om hard te knallen. Hij had de laatste maanden al een deel afgestoken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

  Auteur: Desirée Brabers
   

 • Thu, 08 Nov 2012 14:32:48 +0000: Man dringt woning ex-vriendin binnen - Actuele berichten Midden en West Brabant
  Hoogerheide • Een 19-jarige Tilburger is gisteravond (07-11-2012) door agenten ingerekend nadat hij de woning van zijn ex-vriendin was binnengedrongen. De Tilburger, die zelf de melding deed, is overgebracht naar het politiebureau. Gezien zijn verwardheid schakelde de politie een arts in.  Tegen 23.30 uur reden agenten in de richting van de Wildert naar aanleiding van een melding van de, wat later bleek,  verwarde Tilburger. Hij vertelde dat hij in een woning in de omgeving was geweest. Agenten troffen de Tilburger op straat aan. De man maakte een verwarde indruk. Onderzoek wees uit dat hij kort voor de melding een bezoek had gebracht aan zijn ex-vriendin. Zonder toestemming was hij de woning ingegaan. Toen de bewoners gewekt werden door een geluid namen ze poolshoogte en sloegen alarm.  De dochter des huizes herkende de 'inbreker' als zijnde haar ex-vriend. De Tilburger werd de deur gewezen waarop hij de woning verliet. Agenten troffen hem korte tijd later aan. 

  Auteur: Desirée Brabers

 • Thu, 08 Nov 2012 12:31:05 +0000: Illegaal vuurwerk aangetroffen in woning - Actuele berichten Midden en West Brabant
  Oudenbosch • De politie heeft vanmorgen, woensdag 8 november 2012 in een woning een partij illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om circa 6½ kilo zwaar vuurwerk zoals Cobra's mortierbommen, vlinders, lawinepijlen en nitraatklappers. De politie arresteerde in de woning een 18-jarige jongeman. Hij trok de aandacht van de Taskforce Opsporing Vuurwerk Bommenmakers omdat hij een filmpje van het afsteken van zwaar vuurwerk op You Tube had geplaatst.


  De verdachte vertelde dat hij het aangetroffen illegale vuurwerk net na de zomer op een parkeerplaats van een Belg voor 270 euro had gekocht. Hij weet dat het bezit strafbaar is maar vindt het leuk om hard te knallen. Hij had de laatste maanden al een deel afgestoken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

   

  Auteur
  Willem van Hooijdonk

 • Thu, 08 Nov 2012 11:00:31 +0000: Dronken bromfietser onderuit - Actuele berichten Midden en West Brabant
  Oosterhout •

  Een 40-jarige bromfietsbestuurder uit Oosterhout was gisteren (07-11-2012) betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval. Het ongeval vond rond 12.00 uur plaats op de Bredaseweg. Ter hoogte van de uitrit van een supermarkt raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt en kwam ten val. Gewaarschuwde agenten roken een alcohollucht. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 310 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

  Auteur: Desirée Brabers

 • Thu, 08 Nov 2012 10:19:21 +0000: Man (44) aangehouden na bedreigen ex-vriendin met hamer - Actuele berichten Midden en West Brabant
  Etten-Leur • De politie heeft woensdagavond 7 november 2012 in de wijk Hooghuis een 44-jarige man uit Etten-Leur aangehouden omdat hij zijn 37-jarige ex-vriendin met een hamer bedreigd zou hebben. De verdachte weigerde de hamer te laten vallen, agenten hebben daarom pepperspray in zijn gezicht gespoten.


   

  De bewoonster, een 37 jarige vrouw deed aangifte van bedreiging door haar ex-vriend. Ze verklaarde dat haar ex-vriend en zij twee jonge kinderen hebben. Zij heeft inmiddels een andere vriend. Gisterenmiddag had zij een SMS-bericht ontvangen van haar ex-vriend, hij is kennelijk vanwege een voorval heel erg boos op haar en haar nieuwe partner. Ze vertelde dat ze rond 19.45 uur met haar kinderen in de auto wilde stappen. Plotseling zag ze haar ex met een hamer in zijn rechterhand dreigend op haar afkomen. Ze belde snel 112, waarna hij haar GSM afpakte en op de grond gooide. Hij riep daarbij enkele keren de naam van haar nieuwe vriend en eiste dat die zou komen. Het voorval werd gadegeslagen door de kinderen die erg overstuur raakten.

  Agenten troffen de verdachte verderop in de straat aan. Hij weigerde de hamer te laten vallen, de dienders hebben hem vervolgens met hulp van pepperspray overmeesterd.

   

  Auteur
  Willem van Hooijdonk