Skip to content

Politie nieuws Noord en Oost Gelderland


 • Wed, 07 Nov 2012 13:21:05 +0000: Drie verdachten aangehouden voor mishandeling en diefstal telefoon - Nieuwsberichten
  Ermelo • De politie heeft maandag 5 november drie jongemannen uit Ermelo aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 21-jarige man uit Nunspeet. Bij de mishandeling werd de mobiele telefoon van de Nunspeter gestolen. Twee van de verdachten (17 en 18 jaar uit Ermelo) worden donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.  Het incident vond plaats op zondag 16 september op de Stationsstraat in Ermelo. De politie startte een onderzoek na het voorval en plaatste een getuigenoproep. Dat leverde resultaat op en op basis van onderzoek en de verschillende verklaringen kwam de politie bij het drietal uit. Ze werden maandagochtend 5 november aangehouden. Eén van hen is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De andere twee verdachten zitten nog in bewaring en worden donderdag 8 november voorgeleid voor de rechter-commissaris.

  2012128570

 • Wed, 07 Nov 2012 13:04:52 +0000: Schelden na bekeuring - Nieuwsberichten
  Apeldoorn • Een 53-jarige inwoonster van Apeldoorn is dinsdagmiddag 6 november op de Korenstraat aangehouden, nadat zij bekeurd werd voor het fietsen in een voetgangersgebied en vervolgens de politieagent uitschold die haar bekeurde. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.  De vrouw werd dinsdagmiddag door een politieman aangesproken op het feit dat zij fietste in een voetgangersgebied. De vrouw wilde niet blijven staan terwijl de bekeuring werd uitgeschreven en weigerde haar identiteitsbewijs te laten zien.

  Toen haar duidelijk werd dat de bekeuring toch uitgeschreven zou worden, begon zij de agent uit te schelden. Toen de politieman daarop besloot haar aan te houden, verzette zij zich. Zij is met handboeien om overgebracht naar het politiebureau en is daar verhoord. Na verhoor is zij diezelfde avond weer vrij gelaten; de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

  2012151371

 • Wed, 07 Nov 2012 13:03:28 +0000: Vrachtwagenchauffeur spuit met traangas - Nieuwsberichten
  Beekbergen • De politie heeft dinsdagmiddag 6 november op het parkeerterrein van een wegrestaurant aan de Arnhemseweg een Duitse vrachtwagenchauffeur aangehouden. De man had de eigenaar van het restaurant, die hem aansprak op zijn gedrag, bespoten met traangas.  De situatie ontstond nadat dinsdagmiddag de eigenaar van het wegrestaurant zag dat een vrachtwagenchauffeur op zijn terrein parkeerde, maar geen aanstalten maakte om in het restaurant iets te komen eten of drinken. Toen de restauranteigenaar de chauffeur daarop aansprak ontstond er een discussie, die eindigde nadat de vrachtwagenchauffeur een busje traangas pakte en de restauranteigenaar in zijn gezicht spoot.

  De politie heeft de vrachtwagenchauffeur, een 37-jarige man uit Duitsland- aangehouden en het busje traangas in beslag genomen. Na verhoor is de chauffeur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

  2012151578

 • Wed, 07 Nov 2012 13:02:25 +0000: Garageboxen opengebroken - Nieuwsberichten
  Apeldoorn • Bewoners van een flat aan de Einsteinlaan in Apeldoorn betrapten dinsdagvond 6 november op heterdaad een tweetal inbrekers die bezig waren met het openbreken van garageboxen onder de flat. Toen de politie arriveerde, waren de inbrekers verdwenen. De politie is op zoek naar de daders.  Bij de flat aan de Einsteinlaan hebben de inbrekers in het totaal bij negen garageboxen geprobeerd binnen te komen door de deur te forceren. In vijf gevallen is dat gelukt, bij de overige vier bleef het bij een poging. Wat er precies gestolen is, is nog niet duidelijk: de politie neemt van alle gedupeerden een aangifte op en stelt een nader onderzoek in.
   
  2012151578
 • Wed, 07 Nov 2012 12:00:56 +0000: Inbreker betrapt - Nieuwsberichten
  Zutphen • De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 7 november een 36-jarige man uit Zutphen aangehouden, die vlak daarvoor door een bewoner van een woning aan de Laarstraat in Zutphen was betrapt bij een inbraakpoging.  Surveillerende politieagenten reden door de Laarstraat toen zij hier door de bewoner werden aangesproken. Hij gaf aan zojuist een inbreker in zijn woning te hebben overlopen, waarop deze de woning uitvluchtte. Aan de hand van het opgegeven signalement zijn de agenten direct in de omgeving gaan uitkijken naar de man. Na een korte zoektocht werd hij in de omgeving gesignaleerd waarop hij is aangehouden. De man bleek bij zijn aanhouding inbrekersgereedschap in het bezit te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. 

  2012151610