Skip to content

Politie nieuws Noord-Holland Noord


 • Tue, 06 Nov 2012 12:11:41 +0000: Inbreker Elgerweg aangehouden (Alkmaar) - Nieuwsberichten
  Alkmaar • Een 29-jarige man uit Alkmaar is dinsdagochtend om 06.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht op 13 augustus jl. te hebben ingebroken in een woning aan Elgerweg.

  De 37-jarige bewoner raakte toen gewond nadat hij oog in oog met de inbreker kwam te staan.

  De bewoner werd wakker rond 07.15 uur van geluiden in zijn woning. Hij dacht dat het de werkster binnenkwam maar kwam, toen hij ging kijken oog in oog te staan met een inbreker. De inbreker stak hem met een scherp voorwerp in de liesstreek. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op.

  De inbreker ging er op een fiets vandoor met gestolen goederen in een tas. Toen hij door een steegje reed en tegen een afvalcontainer botste, liet hij de fiets en de tas achter. Deze zijn door de politie in beslag genomen.

  De politie kwam de man na onderzoek op het spoor. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

 • Mon, 05 Nov 2012 12:53:46 +0000: Gewelddadige poging diefstal (Heerhugowaard) - Nieuwsberichten
  Heerhugowaard • Aan de Reuzenpandasingel werd omstreeks 23.55 uur een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard op zijn fiets door vijf jongens tegengehouden en van zijn fiets getrapt. De jongens in de leeftijd van 17/18 jaar eisten zijn geld.

  Een van zijn belagers gaf de rest aan ermee op te houden, waarna de groep de jongen met rust liet. De jongen raakte gewond aan zijn knie. Ook zijn fiets raakte beschadigd. De jongen is vooral emotioneel erg van slag door het gebeurde. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Het vijftal dat de jongen dwong te stoppen droeg sportkleding, met petjes en capuchons. De jongen die het slachtoffer van zijn fiets trapte en hem zijn geld vroeg was ongeveer 1.90 meter lang, blank tot licht getint. Mensen die meer weten over deze groep, of die het voorval hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Heerhugowaard via 0900-8844.

 • Fri, 02 Nov 2012 10:38:16 +0000: Vier verdachten aangehouden in internationale milieuzaak - Nieuwsberichten
  Noord-Holland • Het Regionaal Milieu Team van de Politie Noord-Holland heeft vier verdachten aangehouden bij een internationale actie onder leiding van het Functioneel Parket tegen illegale handel in gewasbeschermingsmiddelen. Er zijn drie woningen en één bedrijf in Nederland en Polen doorzocht. Met de actie is een internationale organisatie opgerold die wordt verdacht van de illegale handel in verboden gewasbeschermingsmiddelen en het witwassen van de inkomsten verkregen uit die illegale handel.

  Alle aangehouden verdachten werken voor een bedrijf in Noord-Holland dat handelt in legale gewasbeschermingsmiddelen, maar het Functioneel Parket vermoedt dat het bedrijf ook op grote schaal handelt in illegale bestrijdingsmiddelen. Het gaat onder andere om het gewasbeschermingsmiddel BN3. Het middel bestrijdt spint in rozen. De handel en het gebruik van het middel is niet toegestaan in Nederland, Europa en nog een aantal landen buiten Europa, omdat het middel schadelijk kan zijn voor mens en  milieu.
  De verdachten importeerden het middel uit Rusland en zetten het af in Europese landen, maar vooral in Polen, zo is het vermoeden.
  Afgelopen week bezocht de politie nog vijf bedrijven in Nederland, omdat zij vermoedelijk gewasbestrijdingsmiddelen hebben afgenomen van het verdachte bedrijf, dan wel hebben geleverd aan het verdachte bedrijf..

  Verdachten
  De aangehouden verdachten zijn de leidinggevenden van het bedrijf en een werknemer. De werknemer is na verhoor weer heengezonden. De leidinggevenden -een 50-jarige Pool, een 51-jarige Russische vrouw en een 29-jarige Pool-  zijn afgelopen vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris in Alkmaar.
  Het bedrijf heeft vermoedelijk tonnen verdiend met de illegale handel. Illegale handel in bestrijdingsmiddelen is concurrentievervalsend. Bedrijven die de regels ontduiken hoeven minder kosten te maken dan een handelaar die zich wel aan de regels houdt. De economie is gebaat bij eerlijke handel, mede daarom pakt de overheid de illegale handel aan.

  Schadelijk voor het milieu
  De politie doorzocht twee woningen en een bedrijf in Noord Holland. Er is beslag gelegd op een woning, vier auto’s (een Porsche, Jaguar, Mercedes en BMW), 18.000 euro contant geld en op camera-apparatuur.
  Tijdens de doorzoekingen in de bedrijfspanden  van de verdachten, werd zo’n 2000 kilo illegale bestrijdingsmiddelen in beslag genomen. Het toepassen van deze middelen in de land- en tuinbouw, kan leiden tot extra belasting van bodem en watersystemen. Concentraties van deze stoffen boven de toegestane waardes, kunnen zeer nadelige effecten  hebben op het ecosysteem.  Tevens is het voor de waterschappen zeer kostbaar om deze stoffen uit het  oppervlaktewater te verwijderen en kunnen deze stoffen zelfs in het drinkwater en in onze voedselketen terecht komen.

  (Dit bericht is geplaatst op verzoek van het Functioneel Parket in Den Haag)

 • Thu, 01 Nov 2012 15:41:38 +0000: Zoekactie vermissing Frank Temme afgerond - Nieuwsberichten
  Heerhugowaard/Hargen aan Zee • De zoekactie in verband met de vermissing van de 23-jarige Frank Temme is donderdagmiddag afgerond. Bij deze actie, die woensdagochtend werd gestart, is door de politie samengewerkt met medewerkers van Defensie. Bij de zoekactie zijn een aantal dingen gevonden waarvan nog moet worden vastgesteld of ze verband hebben met dit onderzoek.


  Frank Temme werd voor het laatst gezien op woensdag 7 maart jl. toen hij om 10.00 uur ’s ochtends van zijn huis in Heerhugowaard vertrok. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.

  Op basis van digitaal onderzoek naar Frank zijn telefoon zijn er gegronde redenen om te denken dat Frank in het duingebied de Schoorlse duinen nabij Groet/Hargen/Schoorl is geweest nadat hij voor het laatst  gezien is. De informatie uit dit onderzoek was aanleiding tot een tweedaagse zoekactie in het duingebied bij Hargen aan Zee. Hierbij werd een gebied van drie vierkante kilometer doorzocht door politie en Defensie.

  Politie en Openbaar Ministerie vermoeden dat Frank Temme het slachtoffer is geworden van een misdrijf. De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Alkmaar heeft een beloning van €10.000,- uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s). Het onderzoek naar de vermissing wordt voortgezet.

 • Wed, 31 Oct 2012 09:07:48 +0000: Nieuwe zoekactie in verband met verdwijning Frank Temme (Heerhugowaard/Hargen aan Zee) - Nieuwsberichten
  Heerhugowaard/Hargen aan Zee • Woensdag 31 oktober wordt in de duinen bij Hargen aan Zee gestart met een nieuwe zoekactie in verband met de verdwijning van de 23-jarige Frank Temme. Frank wordt sinds woensdag 7 maart jl. vermist.

  Hij verliet deze ochtend rond 10.00 uur zijn woning aan de Vera Bondamtuin in Heerhugowaard. De politie houdt er ernstig rekening mee dat hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf en heeft sterke aanwijzingen dat hij op de dag van zijn verdwijning in Hargen aan Zee is geweest.

  In samenwerking met Defensie zoekt de politie daarom opnieuw op deze plek. Deze keer wordt er met andere apparatuur gezocht.

  AVRO’s Opsporing Verzocht en Hart van Nederland besteedden dinsdagavond aandacht aan de verdwijning van Frank Temme. De uitzendingen leverden tien tips op.

  Noot voor pers:
  Heeft u belangstelling voor de zoekactie? Dan kunt u op woensdag 31 oktober van 13.00 tot 15.30 uur terecht in Hargen aan Zee. Buiten deze tijd is het terrein niet toegankelijk voor pers.