Skip to content

Politie Nieuws Twente


 • Thu, 08 Nov 2012 13:12:46 +0000: Mogelijke inbraak voorkomen door alerte getuige - Nieuwsberichten Politie Twente
  Wierden • In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 november werd een 31-jarige Amsterdammer aangehouden aan de Beukenlaan in Wierden.

  Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding van een oplettende burger dat zij drie mannen zag lopen op de Beukenlaan die zich verdacht gedroegen. Ter plaatse troffen agenten drie mannen aan die direct wegrenden. Één van de mannen kon aangehouden worden. Er is met onder meer een politiehond gezocht naar de overige twee mannen, maar deze zijn helaas niet meer aangetroffen.
  Bij een woning aan de Beukenlaan werd er inbrekersgereedschap aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen en de 31-jarige man is ingesloten voor verder onderzoek.

  Mogelijk hebben de mannen geprobeerd in te breken. Daarom vraagt de politie getuigen of slachtoffers van een woninginbraak zich te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844.

 • Thu, 08 Nov 2012 13:11:36 +0000: Winkeldief aangehouden - Nieuwsberichten Politie Twente
  Enschede • Een 43-jarige man uit Haaksbergen werd woensdag 7 november aangehouden voor winkeldiefstal.


  Woensdagmiddag 7 november omstreeks 12.15 uur zagen oplettende medewerkers van een winkel aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede een onbekende man diverse goederen stelen. De man werd aangehouden door het personeel en de politie werd ingeschakeld. De man bedreigde het personeel tijdens de aanhouding. De politie heeft de 43-jarige winkeldief aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
 • Thu, 08 Nov 2012 13:10:31 +0000: Rijden onder invloed van drugs - Nieuwsberichten Politie Twente
  Almelo • Woensdag 8 november werd een 43-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs.

  Omstreeks 01.45 uur controleerden agenten op de Ootmarsumsestraat een auto waarvan de 43-jarige de bestuurder was. Omdat agenten het vermoeden hebben dat de man onder invloed van drugs is wordt hij aangehouden. Op het bureau is er bloed afgenomen en is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces verbaal wordt opgemaakt.
 • Thu, 08 Nov 2012 13:09:31 +0000: Overlastcontroles in Enschede - Nieuwsberichten Politie Twente
  Enschede • Woensdag 7 november werden in en rond het centrum van Enschede meerdere controles gehouden. Deze controles vonden plaats na aanleiding van klachten van bewoners en winkeliers.


  Tussen 09.10 uur en 11.45 uur werden er verkeerscontroles gehouden op de Rietmolenstraat, Hoogstraat, Javastraat, Oliemolensingel en de HB Blijdensteijnstraat. Hierbij werd onder meer gecontroleerd op het negeren van de geslotenverklaringen waarvoor er één bekeuring werd uitgeschreven. Daarnaast werden er bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke losbreekreminrichting, geen helm, geen rijbewijs.
   
  Op verschillende plekken in en rond het centrum werd er gecontroleerd op overlast van zwervers, drugsoverlast en fietsendiefstallen. Op het Ariensplein zagen agenten twee mannen waarbij er iets werd overgegeven aan elkaar. De twee mannen, beiden 31 jaar en afkomstig uit Enschede, zijn vervolgens op de Ripperdastraat aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Één van de verdachten probeerde hierbij te vluchten, maar kon iets verderop alsnog aangehouden worden. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de fiets.
 • Wed, 07 Nov 2012 13:43:39 +0000: Rijbewijs ingevorderd - Nieuwsberichten Politie Twente
  Wierden • Een 35-jarige inwoner van Wierden raakte in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 november zijn rijbewijs kwijt, nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten.

  Om 00.05 uur zagen agenten de automobilist rijden op de Almelosestraat in Wierden. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd, werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,55 promille uit. Het rijbewijs van de 35-jarige Wierdenaar werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt.