Skip to content

Politie Nieuws Utrecht


 • Tue, 06 Nov 2012 15:44:48 +0000: Landelijke actiedag aanpak georganiseerde hennepteelt; resultaten Midden Nederland - Nieuwsberichten
  Utrecht • Vandaag, dinsdag 6 november, hebben in het hele land acties plaatsgevonden tegen de georganiseerde hennepteelt. In de regio Midden Nederland werden twaalf woningen en twee bedrijfspanden gecontroleerd. In tien woningen en het bedrijfspand werd (gedroogde) hennep aangetroffen. Er werden twee personen aangehouden, in totaal werden in Flevoland 1074 planten in beslag genomen, in Gooi en Vechtstreek 4,75 gedroogde hennep en in Utrecht 1499 planten. Alle kwekerijen werden ontmanteld.   

  Flevoland
  Op de Elzenstraat in Almere werd op een zolder van een woning zo’n 400 planten aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Monitorweg in Almere werden in totaal 224 hennepplanten aangetroffen. Op de Kimwierde in Almere werd een gedroogde hennepoogst aangetroffen. In een woning aan de Blekerstraat bleken 450 hennepplanten aanwezig.

  Gooi en Vechtstreek
  In Huizen werd in een bedrijfspand aan de Kabelweg ongeveer 5 kilo gedroogde hennep aangetroffen met een straatwaarde van € 15580.

  Utrecht
  Op de Tigrisdreef in Utrecht werd geen hennep aangetroffen. Wel bleek er een man te verblijven die illegaal in Nederland is. Hij werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Op de Esdoornstraat in Utrecht werden in drie ruimtes in een woning hennepplanten aangetroffen met in totaal 284 planten. Op de Utrechtse Heuvelrug in Vleuten werd in een woning een werkende kwekerij aangetroffen met 183 planten.

  In Zeist werd op de Oude Arnhemseweg in een woning in drie ruimtes 400 planten aangetroffen. Op de Noorderkroon in Bilthoven werden in een woning 389 planten aangetroffen. In beide woningen was te zien dat er een eerdere hennepoogst had plaatsgevonden.

  Op de Oosterstraat in Baarn werd een 26-jarige man aangehouden. In zijn woning bleken 81 hennepplanten aanwezig en waren er vermoedelijk twee eerdere oogsten geweest. In Bunschoten-Spakenburg werd op de Da Costastraat geen hennep aangetroffen. Wel werd er illegaal stroom afgetapt.

  In een woning aan de Ringweg Randebroek in Amersfoort werd een geoogste kwekerij aangetroffen. In totaal hadden er 69 hennepplanten gestaan. Op de Molenvlietbrink in Woerden werden in een woning 162 planten in beslag genomen. Er bleek een eerdere hennepoogst te zijn geweest. Een 26-jarige man uit Woerden werd aangehouden.

  Gevaarzetting en samenwerking
  In alle panden was sprake van diefstal van stroom. Dit zorgt voor een gevaarzetting omdat de stroom vaak onprofessioneel was aangelegd. Hierdoor ontstaat er gevaar voor brand of elektrocutie.

  De actie heeft plaatsgevonden in samenwerking met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en gemeenten. De resultaten van deze dag worden gedeeld met andere partners als uitkeringsinstanties, gemeenten en woningcorporaties. Deze partners kunnen maatregelen nemen tegen de henneptelers. (bijvoorbeeld het stopzetten van een uitkering, het uitzetten uit de woning of een naheffing vorderen).

 • Mon, 05 Nov 2012 12:43:40 +0000: Verdachten vechtpartij aangehouden in Woerden - Nieuwsberichten
  Woerden • Op het Kerkplein gingen zondagavond 4 november meerdere mannen met elkaar op de vuist. De politie hield twee verdachten aan.


  Die avond rond 23.05 uur kreeg de politie een melding over een vechtpartij op het Kerkplein. Er lag daar een man op straat. De politie ging er direct met meerdere agenten op af. Het slachtoffer bleek inmiddels in een nabijgelegen horecagelegenheid te zitten.

  Uit meerdere getuigenverklaringen bleek dat drie mannen in de horecagelegenheid ruzie hadden gekregen over het betalen van hun rekening. Zij hadden die uiteindelijk grotendeels betaald, zouden de rest later betalen en waren vertrokken. Kort na hun vertrek, kwamen zij echter terug en gooiden met terrasmeubilair. Daarop kwamen meerdere aanwezigen naar buiten, waarna een schermutseling ontstond. Daarbij kwam het slachtoffer op de grond terecht. Vervolgens ging het drietal ervandoor.

  Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden twee van de drie verdachten aan. De twee, mannen van 28 en 32 jaar uit Montfoort, moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer (gegevens nog onbekend) was onder invloed van alcohol. De politie maakte met hem een afspraak voor het doen van aangifte op maandag 5 november. De politie maakte tegen de twee aangehouden verdachten proces-verbaal op.

 • Tue, 30 Oct 2012 10:28:48 +0000: Arrestatie man met gestolen kentekenplaten in Wijk bij Duurstede - Nieuwsberichten
  Wijk bij Duurstede • De politie arresteerde maandagavond 29 oktober op de Waag een 25-jarige man uit Wijk bij Duurstede, omdat er gestolen kentekenplaten in zijn auto lagen.

  Die avond rond 18.15 uur zagen agenten een auto over de Waag rijden zonder verlichting. Ze gaven de automobilist een stopteken. Achter het stuur zat een 25-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede. De auto bleek niet verzekerd. Bovendien troffen de agenten in de auto gestolen kentekenplaten aan. De agenten hielden de bestuurder aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar sloten ze hem op voor verhoor en nader onderzoek. De agenten namen de gestolen kentekenplaten in beslag en maken proces-verbaal op.
 • Mon, 29 Oct 2012 11:08:40 +0000: Open dag politie Soest druk bezocht - Nieuwsberichten
  Soest • De open dag van de politie Soest op zaterdag 27 oktober was een publiekstrekker. Naar schatting 1000 inwoners togen naar het gerenoveerde wijkbureau aan het Raadhuisplein om kennis te nemen van de nieuw ingerichte locatie.

  In de aanloop naar de open dag had het organisatiecomité een aanzienlijk aantal uren geïnvesteerd om te komen tot een mooi programma en er was flink uitgepakt met een demonstratie van de bikers en een groot aantal stands en voertuigen.

  Vanaf 09.00 uur meldden zich al de eerste geïnteresseerden die de gelegenheid te baat namen om in gesprek te gaan met de politiemensen van het wijkteam. Tussen de demonstraties en presentaties door vond om 13.00 uur een officieel moment plaats toen burgemeester Mik en districtschef Hondema in een politie Porsche arriveerden en aansluitend het wijkbureau openden en overdroegen aan het wijkteam.

  De burgemeester en mevrouw Hondema besteedden ook aandacht aan Burgernet. Tijdens de wervingscampagnes in de laatste maanden meldden zich 268 nieuwe Burgernetdeelnemers aan bij de gemeente Soest. De meest actieve werver voor Burgernet, de heer Hogers, kreeg als dank voor zijn inspanning een tablet-computer uitgereikt door de burgemeester.

  Uiteindelijk om 16.30 uur sloot de politie Soest de poorten en konden de organisatoren terugkijken op een geslaagde open dag waarbij het wijkteam op ontspannen wijze kennis had gemaakt met de inwoners van Soest.

 • Sun, 28 Oct 2012 12:33:27 +0000: Luierdieven aangehouden - Nieuwsberichten
  Woerden • Dankzij alerte getuigen heeft de politie zaterdagochtend 27 oktober twee mannen kunnen aanhouden voor de diefstal van meerdere pakken luiers. Het gaat om een 26-jarige man uit Woerden en een 28-jarige man uit Nieuwegein.

  Omstreeks 09.20uur kreeg de politie een melding dat twee mannen op de Polderbaan en Molenvlietbrink met pakken luiers liepen te zeulen. De melder vertrouwde dit niet. Agenten namen een kijkje in de omgeving en zagen twee mannen lopen met tassen in de hand. De mannen begonnen bij het zien van de politie te rennen. De tassen, waarin luiers bleken te zitten, lieten ze onderweg vallen.
  Na een korte achtervolging bleef een van de mannen staan. Hij werd aangehouden. Hij bekende dat in de woning van een familielid nog meer luiers lagen. Deze werden aangetroffen in de meterkast en in beslag genomen. Agenten zochten nog geruime tijd naar de tweede verdachte. Daarbij werd ook Burgernet ingezet. Uiteindelijk zagen ze hem als passagier in een personenauto op het Herikveld. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna de verdachte kon worden aangehouden.
  Beide verdachten bekenden de luierdiefstal. Ze kregen een dagvaarding mee. De luiers zijn teruggebracht naar de winkel waar ze uit een container werden gestolen.