Skip to content

Politie Nieuws Zaanstreek-Waterland


 • Thu, 08 Nov 2012 13:58:00 +0000: Vrouw schrikt van eigen rijgedrag - Nieuwsberichten Politie Zaanstreek-Waterland
  Wormerveer, Zaandam • Op de A8 heeft de politie woensdagmiddag een 41-jarige automobiliste uit Wormerveer bekeurd omdat ze te weinig afstand hield op de snelweg.

  Ter hoogte van Zaandam trok de vrouw, die met hoge snelheid over de A8 reed, de aandacht van twee onopvallende videosurveillanten. De automobiliste reed 130 km per uur waar 90 km per uur is toegestaan. De bestuurder reed bovendien zeer dicht achter haar voorganger. De agenten zetten de achtervolging in zagen de vrouw op de A8 en de Provincialeweg N246 in Westzaan meerdere malen 'kleven' . De bestuurder werd uiteindelijk op de Kerkstraat in haar woonplaats aan de kant gezet en op haar gevaarlijke rijgedrag aangesproken. De Wormerveerse verklaarde dat ze zich niet bewust was dat ze zo dicht op haar voorgangers reed. Bij het terugzien van de beelden gaf de vrouw dan ook aan geschrokken te zijn van haar eigen weggedrag.
 • Thu, 08 Nov 2012 11:53:00 +0000: Resultaten controles Regio op slot - Nieuwsberichten Politie Zaanstreek-Waterland
  Zaanstreek-Waterland • De politie Zaanstreek-Waterland is weer een Donkere Dagen Offensief gestart om de stijging van criminaliteit tijdens de donkere maanden tegen te gaan. Tijdens deze periode zet de politie verschillende acties uit.

  Regio op slot is een actie waarbij regelmatig op verschillende locaties en tijden, bij in- en uitvalswegen, controles worden gehouden. Door de inzet van ANPR (kentekenherkenning) worden ‘goede’ automobilisten ontzien en kunnen bekenden van de politie er eerder worden uitgepikt door politiemotorrijders. Deze acties komen tot stand in samenwerking met de Douane en de Belastingdienst.

  Maandag 5 november t/m woensdag 7 november
  In het kader van de Regio op slot actie, stonden agenten maandagmiddag en -avond op de Jaagweg, de Churchillaan en de Laan der Continenten in Purmerend om voertuigen te controleren. De politie controleerde 81 voertuigen en schreef drie bekeuringen voor niet handsfree bellen. Twee personen hadden nog uitstaande boetes die ze moesten betalen.

  Dinsdagavond zijn er 85 voertuigen gecontroleerd op de Kolkweg in Oostzaan. Een automobilist werkte niet mee aan de controle en reed met hoge snelheid weg in de richting van de A10. Na een lange achtervolging en met hulp van de politie Amsterdam-Amstelland, is de verdachte aangehouden in de regio Gooi- en Vechtstreek. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Twee bestuurders waren niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Een bestuurder had nog geprobeerd kentekenplaten te verwisselen.

  De politie controleerde woensdag, tussen 19.30 uur en 22.15 uur, op industrieterrein Skoon in Oostzaan en op de Oost Dorsch in Zaandam. Een 28-jarige bestuurder uit Amsterdam reed met hoge snelheid op de controleplaats af. Hij werd staande gehouden en bleek een bekende van de politie. De man verklaarde boos te zijn omdat hij nu moest omrijden. Hij kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Een voertuig is buiten gebruik gesteld omdat de bestuurder nog een boete had openstaan die hij niet kon betalen. Verder deelden agenten boetes uit voor het niet dragen van de autogordel, geen verlichting voeren en het rijden zonder rijbewijs.

 • Thu, 08 Nov 2012 11:48:00 +0000: Man probeert woning binnen te dringen (Zaandam) - Nieuwsberichten Politie Zaanstreek-Waterland
  Zaandam • Woensdagmiddag, 12.22 uur, belde een onbekende man aan bij een 85-jarige bewoonster van de P. Jelles Troelstralaan in Zaandam.

  De vrouw opende de voordeur waarop de man direct de hal binnenstapte. De vrouw riep om hulp en wist de man weer naar buiten te duwen. Het volgende signalement van de verdachte is bekend bij de politie: blanke man met Pools uiterlijk, ongeveer 30 jaar oud, circa 194 cm met een normaal tot stevig postuur. De man ging er vandoor in de richting van de Wibautstraat.

 • Wed, 07 Nov 2012 15:33:00 +0000: Pakkans groot bij hennepkwekerij - Nieuwsberichten Politie Zaanstreek-Waterland
  Zaanstreek-Waterland • Meneer en mevrouw De Vries horen continue een zoemend geluid bij de buren en ruiken een sterke, vreemde lucht. Ook lijkt het alsof de bewoners nooit thuis zijn. Laat op de avond en in de nacht is er reuring rond het pand met vreemde figuren. Ze vertrouwen het niet en bellen de politie die een hennepkwekerij aantreft in de woning.  De politie komt de meeste hennepkwekerijen op het spoor dankzij tips van burgers. Deze tips worden verzameld voor zogenaamde rooidagen. Tijdens zo’n rooidag controleren de hennepcoördinatoren samen met verschillende instanties, waaronder de gemeente, panden met mogelijk verborgen hennepkwekerijen.

  Pand betreden
  Als de politie niemand thuis aantreft dan kan de hulpofficier van justitie toestemming geven om de woning alsnog binnen te gaan. Soms slaan ze de deur eruit of schakelen ze een slotenmaker in. Agenten letten vervolgens altijd goed op boobytraps of bijvoorbeeld een kruipruimte die open kan staan. Ook is het belangrijk dat de stroom eraf wordt gehaald. Als agenten een kwekerij ontdekken dan komt binnen een uur een ontruimingsploeg die, onder toezicht oog van de politie, de kwekerij leegruimt. Ook controleert een medewerker van een energiebedrijf of stroom is afgetapt. Als dit het geval is dan doen zij aangifte van diefstal. De gevonden hennep gaat door een vermaler heen en wordt vervolgens in kratten gesorteerd. Domeinen zorgt voor verwerking en vernietiging van de softdrugs.

  Aanpak en ontneming
  Voor de veiligheid is het van belang dat de hennepteelt aangepakt wordt. De politie zet verschillende middelen in, zoals een warmtebeeldcamera, om hennepkwekerijen te lokaliseren. Maar soms is het ook eenvoudiger te signaleren. Enkele jaren geleden lag er in de winter, bij de Bonsaistraat in Purmerend, op twee woningen na sneeuw op de daken. Na onderzoek bleken in die twee panden hennepkwekerijen te zitten. Bij het aantreffen van een kwekerij berekent de financiële recherche wat de kwekerij de kweker heeft opgeleverd. Het Openbaar Ministerie kan op basis van deze berekening besluiten direct bezittingen zoals een woning of auto van de hennepkweker in beslag te nemen. Als de gemeente constateert dat de situatie overlastgevend is voor de omgeving dan kunnen ze het pand ook nog (tijdelijk) sluiten.

  Een grote pakkans  
  Het kweken van softdrugs kan veel geld opbrengen en de verleiding kan daarom groot zijn om een kwekerij te beginnen. Maar wat vaak niet bekend is, is dat de pakkans en het gevaar groot is. De politie treft regelmatig kwekerijen aan. Kwekerijen zorgen voor overlast en gevaarlijke situaties. In een woonwijk zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Een boerderij aan de kanaaldijk in Den Ilp brandde in 2008 tot de grond toe af door kortsluiting bij een hennepkwekerij.

  Het herkennen van een hennepkwekerij
  Verschillende signalen kunnen duiden op een hennepkwekerij in uw omgeving:

  • Warme en/of vochtige muren.

  •  ‘s Nachts verlichting aan.

  • Non-stop zoemende, piepende of brommende geluiden in een pand wijzen op ventilatoren.
  •  

  • Afgeplakte ramen en gordijnen die nooit open gaan.
  •  

  • Stankoverlast in de vorm van henneplucht.
  •  

  • Problemen met de stroom of kabel.
  •  

  • Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen.
  •  

  • Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte.
  •  

  • Condensvorming op de ruiten.
  •  

  • Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met een of meerdere van de bovenstaande signalen.

  Melden
  Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij in uw woon- of werkomgeving? Meld dit dan bij de politie. Zeker wanneer het om een woning gaat, in verband met mogelijk brandgevaar. U kunt dit ook anoniem doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 • Wed, 07 Nov 2012 15:18:10 +0000: Doorrijder na ongeval: oproep - Nieuwsberichten Politie Zaanstreek-Waterland
  Assendelft • De politie is op zoek naar de bestuurder die afgelopen vrijdag een ongeval heeft veroorzaakt aan de Dorpsstraat in Assendelft.

  Een busje heeft vrijdag rond 18.15 uur een 67-jarige fietster uit Assendelft aangereden die hierbij gewond is geraakt en naar het ziekenhuis moest. Het slachtoffer was aan het collecteren. Na onderzoek is gebleken dat de doorrijder in een donkerkleurige Citroen Berlingo reed. De politie vraagt deze bestuurder zich te melden bij de politie. Getuigen die weten wie de doorrijder is wordt eveneens gevraagd contact op te nemen, dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief).