Skip to content

Politie Nieuws Zeeland


 • Wed, 07 Nov 2012 19:43:45 +0000: Verdachte situatie bij carpoolplaats, Kruiningen - Nieuwsberichten
  Kruiningen • Om iets voor 18.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal de carpoolplaats aan de Zanddijk in Kruiningen op. Hij had daar afgesproken met bekenden om samen naar Goes te rijden.   

   

   

  Toen de jongen zijn fiets had geparkeerd in de fietsenstalling liep hij de carpoolplaats op. Toen hij daar even stond, kwam er vanuit de richting Yerseke een zwarte personenauto, mogelijk een Audi, aanrijden. Deze auto stopte op de carpoolplaats.

   

  In de zwarte auto zaten drie mannen. De man die achterin zat, stapte uit. Hij kwam dicht naar de jongen toe gelopen en wekte de indruk of hij de jongen mee wilde nemen in de auto. De mannen maakten ook opmerkingen in die trant.

   

  Gelukkig komt er een bekende langs

  De jongen schrok zich wezenloos en zette het op een lopen. Hij rende naar de Zanddijk toe en ging daar midden op de weg heel hard staan zwaaien naar voorbijrijdende automobilisten om op die manier hulp te vragen.

   

  De eerste auto die voorbij kwam, reed door. Dit betrof een kleine lichtblauwe personenauto die werd bestuurd door een man. Op de bijrijdersplaats van de kleine lichtblauwe auto zat een meisje van een jaar of 13. De eerstvolgende auto werd bestuurd door een man die de jongen kende. Hij stopte wel en heeft hem in laten stappen.

   

  Deze man is teruggereden naar de carpoolplaats en heeft de fiets van de jongen opgehaald en hem thuis afgezet. In de korte tijd die hiertussen zat is de zwarte auto vermoedelijk weggereden in de richting van Goes. Tijdens de rit naar het huis van de jongen is door de getuige direct de politie gebeld. Twee collega's van de surveillancedienst zijn naar de woning van de jongen gegaan en hebben daar een aangifte van hem opgenomen. Ook is door die agenten een verklaring opgenomen van de man die de jongen thuis heeft gebracht.

   

  Getuigen gezocht

  Wat de agenten nu nog graag willen is spreken met de mensen in het kleine lichtblauwe autootje dat als eerste over de Zanddijk reed. Mogelijk hebben zij nog iets gezien dat ons meer duidelijkheid kan geven in deze vreemde zaak. Maar ook andere getuigen die iets meer kunnen vertellen over de zwarte auto, mogelijk dus een Audi, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie. U kunt bellen via 0900-8844, of langskomen op het dichtsbijzijnde politiebureau.

   

  Was u in de buurt van de carpoolplaats om ongever 18.00 uur en hebt u mogelijk iets gezien dat met deze zaak te maken heeft? Neem dan alstublieft contact met ons op.

 • Wed, 07 Nov 2012 18:43:19 +0000: Vrouw gewond bij verkeersongeval in Goes - Nieuwsberichten
  Goes • Een 69-jarige vrouw uit Goes raakte woensdag rond 15.45 uur op de Albert Joachimikade in haar woonplaats gewond bij een aanrijding met een taxibusje, bestuurd door een 58-jarige man uit Goes.

  Het ongeval vond plaats bij de fietsoversteekplaats bij de kruising Houtkade / Albert Joachimkade. De vrouw reed over het fietspad en fietste net voor de naderende taxibus de kruising op. Zij kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond. De traumaheli werd gewaarschuwd maar de vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De aard en de ernst van het letsel zijn nog onbekend.

 • Wed, 07 Nov 2012 18:40:12 +0000: Verkeersongeval in Vogelwaarde - Nieuwsberichten
  Vogelwaarde • In Rapenburg in Vogelwaarde raakte woensdag om 15.30 uur een 16-jarig meisje uit de gemeente Hulst gewond bij een aanrijding.

  Een 57-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst kwam vanuit de richting van Terneuzen en reed over de parallelweg van de Provincialeweg. Het meisje kwam op haar bromfiets vanaf de rotonde Provincialeweg-Rapenburg. Zij reed over het fietspad in de richting van Vogelwaarde. De automobiliste had geen erg in het meisje en reed de kruising op. Het meisje probeerde nog uit te wijken, maar werd geschept. Zij liep een schaafwond op aan haar hoofd en een pijnlijke heup, ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

 • Wed, 07 Nov 2012 09:34:17 +0000: Laffe diefstal, Sas van Gent - Nieuwsberichten
  Sas van Gent • Een 53-jarige vrouw uit Sas van Gent is dinsdagmiddag door twee jongens beroofd van haar handtas.

  De vrouw reed omstreeks 17.15 uur in haar scootmobiel over de Joostenstraat, richting de Van Milstraat, toen ze achter haar een bromfiets hoorde aankomen.

  Tijdens het passeren zag ze dat op de bromfiets twee personen zaten zonder helm. De passagier griste vervolgens haar handtas uit het mandje van de scootmobiel. Daarna reed het tweetal weg in de richting van de Europalaan

 • Tue, 06 Nov 2012 18:34:57 +0000: Jongen breekt arm bij bedreiging, Goes - Nieuwsberichten
  Goes • Een 13-jarige jongen is dinsdag 6 november 2012 rond 15.00 uur op de Bergweg in Goes lastig gevallen door een groepje van ongeveer 10 jongeren.


  De jongen kwam een groepje jongeren tegen toen hij over de Bergweg fietste.
  Een van hen stapte op de jongen af en duwde hem van zijn fiets af. Hij viel op de grond en brak hierbij zijn arm.
  Een man die langs kwam fietsen hielp de jongen overeind en bracht hem naar zijn school. Daar is de jongen opgevangen en verzorgd.