Skip to content

Politie nieuws Zuid-Holland Zuid


 • Mon, 22 Oct 2012 09:31:50 +0000: Automobilist zwaar gewond na aanrijding A16 Zwijndrecht - Nieuwsberichten Politie Zuid-Holland-Zuid
  Zwijndrecht • Een 52-jarige automobilist uit Delft is op 22 oktober zwaar gewond geraakt toen hij rond 05.15 uur op de A16 bij Zwijndrecht, net buiten de Drechttunnel richting Breda werd aangereden. Het slachtoffer had in de tunnel kennelijk een eenzijdig ongeval gehad, waarbij hij zijn beschadigde auto zelf kon verlaten en vervolgens in noordelijke richting de tunnel uitliep.

  Eenmaal buiten de tunnel wilde de man de A16 in westelijke richting oversteken, maar werd hij door een 28-jarige automobilist uit Rotterdam aangereden. Het slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond en is met een forse hoofdwond in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De Rotterdammer bleef ongedeerd. Hij werd aangehouden en wordt verhoord. Hij had overigens niet gedronken. Verkeersongevalsspecialisten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben de aanrijding in onderzoek.
  Beide westelijke tunnelbuizen van de Drechttunnel waren na het ongeval enkele uren voor onderzoek afgesloten. Een 26-jarige automobilist uit Frankrijk trok zich niets aan van de rode kruizen boven de snelweg en reed gewoon door om uiteindelijk bij de tunnel stoppen en achteruit weer weg te willen rijden. Daar werd hij aangesproken door agenten, maar daar had de man geen trek in. De man werd agressief en spoot met een spuitflesje naar het hoofd van een van de agenten, die zijn gezicht op tijd kon afwenden. Hij werd daarop aangehouden en geboeid. De man bleek teveel gedronken te hebben. Na zijn verhoor werd hij heengezonden, voorzien van diverse bekeuringen ter waarde van ruim 1000 euro. Dat bedrag kon hij niet ophoesten, waarna hij zijn auto mocht achterlaten.
 • Thu, 11 Oct 2012 08:29:43 +0000: Vuurwapen en drugs gevonden bij controle Hoeksche Waard - Nieuwsberichten Politie Zuid-Holland-Zuid
  Hoeksche Waard • De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole onder andere een vuurwapen en drugs gevonden. De controle gebeurde op donderdag 10 oktober 2012 en was naar aanleiding van de Inbraakpreventieweek in de Hoeksche Waard. De politie controleerde het inkomend verkeer van de Hoeksche Waard en maakte gebruik van camera’s in de Heinenoordtunnel en in politieauto’s die stonden op de rijksweg A29 bij de Haringvlietbrug en op de N217 vanuit de richting van de Kiltunnel.

  De camera’s gaven kentekens door van auto’s die bijvoorbeeld eerder gezien waren bij verdachte situaties. Op de Reedijk in Heinenoord achter een bankgebouw was de opvangplek. Politiemensen controleerden daar de door motoragenten gebrachte voertuigen. In de auto van een 25-jarige man uit Klundert vond de politie munitie en een vuurwapen en deze autobestuurder werd aangehouden. Twee inzittenden van een auto moesten ook mee naar het bureau omdat zij vermoedelijk een valse identiteit opgaven. In de auto van de twee lag ook nog een aardig bedrag aan geld. Agenten haalden van de rijksweg ook een auto met daarin twee mannen van 24 en 26 jaar uit Vlissingen en Middelburg. De passagier kon zich niet legitimeren bij de controleplek. Bij de fouillering kwamen twee pakketjes met drugs tevoorschijn. De politie hield de twee direct aan. Ook een 35-jarige man uit Steenbergen werd aangehouden. De bestelbus waarin hij reed stond gesignaleerd voor België. De politie gaat dit verder onderzoeken. Tijdens de controle haalde de politie ook een personenauto van de rijksweg die als gestolen stond gesignaleerd. Agenten hielden de drie inzittenden aan. Later bleek dat de bestuurder vergeten was te melden dat zijn auto weer gevonden was. De man had enige tijd terug zijn voertuig geparkeerd in Amsterdam en toen hij terugkwam was de auto weg. Hierop deed de man aangifte. Hij kreeg bericht dat zijn auto was weggesleept door parkeerbeheer omdat deze verkeerd geparkeerd stond. Hij haalde wel zijn auto op maar vergat dus bij de politie zijn aangifte in te trekken.

  Naast de aanhoudingen schreven agenten verschillende verkeersbekeuringen uit en inden voor 800 euro aan openstaande boetes. Verder nam de politie twee rijbewijzen in beslag omdat deze mensen hun boetes niet konden betalen. Ook de belastingdienst deed aan de controle mee. De medewerkers hiervan inden een bedrag van 76.000 euro aan openstaande belastingschuld en namen zeven auto’s in beslag bij mensen die hun schuld niet direct betaalden.

  Ongeveer 75 mensen werkten mee aan de controle. Dat waren politiemensen van verschillende teams uit Zuid-Holland-Zuid maar ook uit Rotterdam-Rijnmond en het Korps landelijke politiediensten. Verder waren er medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, de belastingdienst en de Rijksdienst Wegverkeer.

  Van 8 tot en met 12 oktober 2012 is het Inbraakpreventieweek in de Hoeksche Waard. De vijf gemeenten hebben de handen ineen geslagen om iets te doen tegen woninginbraken op het eiland. Ook de woningcorporatie HW Wonen en een aantal bedrijven doen mee aan de Inbraakpreventieweek. De laatste jaren is een stijging te zien van het aantal inbraken in de Hoeksche Waard. Vooral in de dorpen bij de op- en afritten van de rijksweg A29 is de stijging behoorlijk. Aanleiding voor de gemeenten om hier gezamenlijk aandacht aan te besteden. Een hele week lang worden er allerlei (ludieke) acties georganiseerd om bewoners bewust te maken van het belang van een goede inbraakpreventie. De grote verkeerscontrole van 10 oktober 2012 was een bijdrage van de politie aan de preventieweek.

 • Wed, 10 Oct 2012 14:09:37 +0000: Politie waarschuwt voor babbeltruc in kapsalons - Nieuwsberichten Politie Zuid-Holland-Zuid
  's-Gravendeel/Maasdam • De politie in de Hoeksche Waard waarschuwt voor een bijzondere babbeltruc. Op 10 oktober werden binnen een paar uur vier kapsalons in ’s-Gravendeel en Maasdam slachtoffer van ‘klanten’ die er na een smoes met de fooienpotten vandoor wisten te gaan.

  In alle gevallen kwamen twee volwassen vrouwen de kapsalons binnen om vervolgens in gebrekkig Engels een gesprek met het personeel aan te knopen. Na korte tijd kwam ook een man de zaak binnen om een gesprek te beginnen. Uiteindelijk verlieten de drie personen de kapsalons en bleek dat ze in de (spraak)verwarring fooienpotten hadden meegenomen. De slachtoffers waarschuwde de politie die direct naar de daders uitkeek, maar hen niet meer aantrof.
  De man had kort opgeschoren zwart haar en was zo’n 20 jaar oud. De vrouwen waren wat ouder en hadden beiden lang donker haar. De vrouwen en de man maakten gebruik van een grijze auto met een buitenlands kenteken.

  Personeel van kapsalons in de Hoeksche Waard, maar ook van andere winkels buiten de Hoeksche Waard wordt gewaarschuwd voor deze daders. Er is niets tegen het in het gesprek gaan met klanten die vragen hebben of een gesprek beginnen, maar waakzaamheid is geboden, zeker als de ‘klanten’ voldoen aan bovenstaand signalement.

 • Mon, 08 Oct 2012 15:24:14 +0000: Onderzoek naar supermarktovervallen stap verder - Nieuwsberichten Politie Zuid-Holland-Zuid
  Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht • Het rechercheonderzoek naar (in totaal) vijf vijf overvallen op supermarkten in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht is een stap verder gekomen. Naar aanleiding van de de aandacht die diverse media aan de overvallen besteedden, zijn negen tips binnengekomen waarbij ook namen zijn genoemd. Het onderzoek wordt dan ook voortgezet.


   

   

  De vijf overvallen vonden tussen februari en augustus van 2012 plaats: twee keer werd een filiaal van Plus van de Sophiapromenade in Hendrik-Ido-Ambacht overvallen, drie keer was een Aldi Supermarkt aan het Troelstraplein in Zwijndrecht het doelwit. In alle gevallen lijkt de overval te zijn gepleegd door één persoon. De meest recente overval vond plaats op de Aldi in Zwijndrecht op 30 augustus.

  Onderzoek
  Na iedere overval werd een onderzoek opgestart door het Berovingen- en Overvallenteam van de Recherche van het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard. De onderzoeken hebben tot nu toe nog niet tot aanhouding(en) geleid. De politie heeft reden om aan te nemen dat de overvallen mogelijk door dezelfde dader(s) zijn gepleegd. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde op 11 september aandacht aan de overvallen en liet beelden van de overval op de Plus-supermarkt in Hendrik-Ido-Ambacht van juni 2012 zien.

  Beloning
  De politie wil nog steeds in contact komen met mensen die informatie hebben over de overvallen of over de verdachte(n), maar die nog niet met de politie hebben gesproken. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning uitgeloofd van 4000 euro voor de informatie die leidt tot de opsporing en vervolging van de verdachte(n) in deze zaak. Heeft u informatie die mogelijk belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Belt u dan naar telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt vragen naar de recherche in Dordrecht.

 • Mon, 08 Oct 2012 12:47:15 +0000: Man komt om bij eenzijdig verkeersongeval Zwijndrecht - Nieuwsberichten Politie Zuid-Holland-Zuid
  Zwijndrecht • Een 20-jarige man uit Zwijndrecht is op 8 oktober om het leven gekomen, nadat hij een dag eerder bij een eenzijdig ongeval ernstig gewond raakte. De man reed op 7 oktober rond 14.00 uur op de Munnikensteeg op een gemotoriseerde step toen hij door onbekende reden de macht over het stuur verloor, ten val kwam en een hoofdwond opliep.

  Omstanders die het zagen gebeuren, belden direct 112 en bekommerden zich om het slachtoffer. Voor de man kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand en met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, waar hij op 8 oktober overleed. Verkeersongevalspecialisten van de afdeling Regionale Verkeersondersteuning van de politie Zuid-Holland-Zuid hebben ter plaatse onderzoek naar het ongeval verricht.